OM ELSA

Elsa Fryklund  är skådespelare och sångare och arbetar även som översättare av musikdramatiska verk från engelska till svenska. Hon studerar p6281493sitt tredje år på musikallinjen på Teaterhögskolan i Göteborg och gör under hösten sin praktik på Kulturhuset Stadsteatern i föreställningarna ”Shakespeare in love” och ”Öppna era hjärtan”.  

Hennes översättning av musikalen The Story of My Life går att se på GöteborgsOperan i höst – Mitt Livs Berättelse.


”Min resa inom scenkonsten började som sexåring hos Linköpings Guideklubb där jag spelade teater i form av dramatiserade stadsvandringar. Runt samma tid tog jag också min första balettklass och sedan dess har jag varvat olika genres och stilar under åren på olika dansstudios i Stockholm.

Vid 13 års ålder började jag att skola min röst i den klassiska kyrkokören Chorista. Med Chorista blev det många konserter, mässor och resor i Sverige samt inhopp som barnkör i operaföreställningen Carmina Burana på Folkoperan i Stockholm 2012-2013. Jag fick mersmak för sången och började skola mig inom pop, rock, soul, visa och musikal hos olika sångpedagoger i Stockholm.

p6281526Under gymnasietiden på Scengymnasiet S:t Eriks inriktning Musikal/Artist blommade mitt intresse för
musikal ut ordentligt och utanför skolan gjorde jag rollen som Emma Carew i sommarföreställningen
Jekyll & Hyde The Musical i Stadsparken i Eskilstuna. Jag ville fortsätta mina studier inom musikal efter studenten och efter tuffa prover kom jag in på musikalutbildningen på Högskolan för Scen och Musik där jag studerar idag.

Jag brinner för att berätta historier via olika konstformer och drivs av nyfikenheten till att få lära mig nya saker och se nya platser. Jag har en stor kreativ lust till text och låter alltid just texten få stå i första rummet, både i mitt eget skrivarperspektiv som översättare men också som skådespelare och sångare. Som sångtext- och manusöversättare var jag senast aktuell med verket ”The Theory of Relativity” på Högskolan för Scen och Musik. Till hösten 2018 spelas min översättning av ”The Story of My Life”  på GöteborgsOperans Lilla scen samt deras scen i Skövde.

/Elsa”