OM ELSA

Hej! Jag heter Elsa Fryklund och är musikalartist/skådespelare samt översättare. Jag studerar p6281493mitt tredje år på kandidatutbildningen i musikal på Högskolan för scen och Musik i Göteborg. Under hösten gör jag min praktik på Kulturhuset Stadsteatern i föreställningarna ”Shakespeare in love” och ”Öppna era hjärtan”.


Min resa inom scenkonsten började som sexåring hos Linköpings Guideklubb där jag spelade teater i form av dramatiserade stadsvandringar. Runt samma tid tog jag också min första balettklass och sedan dess har jag varvat olika genres och stilar under åren på olika dansstudios i Stockholm.

Vid 13 års ålder började jag att skola min röst i den klassiska kyrkokören Chorista. Med Chorista blev det många konserter, mässor och resor i Sverige samt inhopp som barnkör i operaföreställningen Carmina Burana på Folkoperan i Stockholm 2012-2013. Jag fick mersmak för sången och började skola mig inom pop, rock och musikal hos Helen Olofson och Helena Jonasson.

Jag har gjort ett antal filmjobb under tonåren som statist men också som frontfigur i SLLs miljösatsning kallat Miljöutmaningen 2016* som innefattade liveframträdanden, voiceovers och sammanlagt 4 kortfilmer.

p6281526Under gymnasietiden på Scengymnasiet S:t Eriks inriktning Musikal/Artist blommade mitt intresse för
musikal ut ordentligt och utanför skolan gjorde jag rollen som Emma Carew i sommarföreställningen
Jekyll & Hyde The Musical i Stadsparken i Eskilstuna. Jag ville fortsätta mina studier inom musikal efter studenten och efter tuffa prover kom jag in på musikalutbildningen på Högskolan för Scen och Musik där jag studerar idag.

Jag brinner för att berätta historier via olika konstformer och drivs av nyfikenheten till att få lära mig nya saker och se nya platser. Utöver scenframställning är jag också sångtext- och manusöversättare och översatte senast verket ”The Theory of Relativity” för Högskolan för Scen och Musik. Till hösten 2018 är jag aktuell på Göteborgsoperans lilla scen med verket ”The Story of My Life” (På svenska; Mitt Livs Berättelse).


 

*Deauville Green Award-nominerat koncept i change management skapat av PlayEmotion Pictures.
(www.playemotion.se)